Home Technical Talk

Does anyone know what's wrong with my model?

polycounter lvl 3
Offline / Send Message
LadyPoro polycounter lvl 3
I wanted to get a render of my model (in Marmoset) before I started to unwrap- but parts of changed colour.
Would this be due to the fact it's not unwrapped?
I don't want to start unwrapping if there's something I need to fix.

I've used Blender to make it- please let me know if there's any other information I need to add for you to help



Replies

  • Alex_J
    Offline / Send Message
    Alex_J veteran polycounter
    toggle backface culling in toolbag. if that makes the geometry appear then that indicates your normals are reversed. 

    In order to fix you'll just need to google how to reverse normals in blender. will be a simple thing to do. 

    Also check out the wiki to read about just what the hell normals are anyway. 
  • LadyPoro
    Offline / Send Message
    LadyPoro polycounter lvl 3
    Alex_J said:
    toggle backface culling in toolbag. if that makes the geometry appear then that indicates your normals are reversed. 

    In order to fix you'll just need to google how to reverse normals in blender. will be a simple thing to do. 

    Also check out the wiki to read about just what the hell normals are anyway. 
    Thanks- this really helped!

    I'd actually checked and flipped the normals before posting this- but apparently it did nothing.
    But recalculating them seemed to fix it.
    I'll definitely check out the wiki  :)
Sign In or Register to comment.